Trupa de teatru de la CNS a cucerit juriul Festivalului National de Teatru in Limba Engleza

Trupa de teatru „Prosopeio” a Colegiul National „Silvania” Zalau, coordonata de prof. Gilda Seisanu, si-a adjudecat cinci premii la cea de-a XIV-a editie a Festivalului National de Teatru in Limba Engleza pentru Elevi „Come with Us to Dramaland”, ce a avut loc la Cluj-Napoca in perioda 7 – 8 iunie, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si Asociatia Profesorilor de Limba Engleza Cluj (CETA). „Prosopeio” a reusit sa câstige admiratia juriului, obtinând premiul al II-lea pentru cea mai buna trupa de teatru, premiul pentru cel mai popular show, premiul pentru cele mai originale costume si premiul juriului pentru cea mai buna actrita (Andra Riza din clasa a IX-a I) si pentru cel mai bun actor (Andrei Parau din clasa XI-a I). Interpretând piesa „Istoria isterica a razboiului Troian”, o parodie a razboiului Troian, cu replici pline de haz, elevii de la CNS au dat dovada de daruire si de un joc actoricesc extraordinar, reusind sa ridice piesa la înaltimea celor care sunt prezentate de obicei la Festivalul „Come With Us To Dramaland”. „Întotdeauna se vine cu piese serioase. Noi am dorit sa rupem aceasta ‘seriozitate’, pentru ca am avut dorinta de a ne simti si bine în timp ce repetam, sa avem placerea de a juca”, au povestit elevii pentru Graiul Salajului.

Colegiului National Silvania
17 elevi – talentatii care formeaza trupa de teatru „Prosopeio” cu care CNS se poate mândri. 17 elevi care îsi dedica timpul liber pasiunii pentru teatru, pentru arta. Majoritatea sunt elevi care au terminat clasa a IX-a si care, boboci fiind, si-au dorit sa înceapa anii de liceu printr-o experienta inedita, aceea de a face parte din trupa de teatru în limba engleza. „Ni s-a parut interesant si am vrut sa încercam ceva nou”, ne-au marturisit elevii. Dupa ce si-au demonstrat talentul si pasiunea la preselectiile din toamna, atât pentru teatru, cât si pentru limba engleza, elevii si-au început pregatirea pentru a cuceri juriul festivalului. Nu a fost usor. Micii actori ne-au povestit ca de multe ori se întâlneau la ore târzii în timpul saptamânii si la final de saptamâna, pentru ca pregatirile au început în plina perioada de evaluari si teze. Însa acest lucru nu i-a oprit sa-si urmeze visul. Acela de a transforma niste replici în adevarata maiestrie. si-au împartit timpul între învatatul pentru teste si învatatul replicilor.

Eforturile nu au fost în zadar, dovada premiile obtinute. Sprijiniti de conducerea scolii si de Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, costumele si decorul create de elevi pentru piesa au dat dovada de autenticitate si originalitate, reusind astfel sa se creeze atmosfera razboiului Troian, fapt ce le-a adus, de altfel, si premiul pentru cele mai originale costume. Am stat de vorba cu Andra Riza, câstigatoarea premiului special al juriului pentru cea mai buna actrita, pentru a afla cine sunt actorii.

Trupa Prosopeio

Trupa „Prosopeio” este formata din Andrei Moldovan, Alexandra Istrate, Romana Istrate, Oana Almas, Mihai Horincas, Anda Papita, Ioana Nechita, Victor Labo, Andreea Sânzaru, Andra Riza, Patricia Socaciu, Ioana Iepure, Vlad Bejinariu (toti elevi în clasa a IX-a), Stanca Pop, Andreea Chereches, Andrei Parau (clasa a XI-a) si Sergiu Curea (clasa a XII-a). Festivalului National de Teatru in Limba Engleza pentru Elevi „Come with Us to Dramaland” are ca scop valorificarea potentialului artistic, a competentelor lingvistice si dezvoltarea personalitatii elevilor prin activitati interpretative, identificarea si afirmarea tinerelor talente , a copiilor cu aptitudini speciale, initierea si derularea unor schimburi de experienta între trupe de teatru alcatuite din elevi, transfer cultural între elevi apartinând unor comunitati diferite si dezvoltarea teatrului ca instrument de promovare a educatiei.

 

Acest concurs face parte din paleta de concursuri organizate de Ministeru Educatiei Nationale.

Lasa un raspuns:

Colegiul Naţional "Silvania" Zalău

Abonează-te la newsletter
Vezi galeria noastră foto
galerie foto
Date de contact
Colegiul Național "Silvania"
Zalău, Str. Unirii, nr.1
Tel: 0260 612 598
Fax: 0260 612 186
E-mail: colegiul_zalau@yahoo.com E-mail admin: sitecns@yahoo.com
How To Get Rid Of Dandruff Fast
Stretch Marks Removal
Best Eye Cream