Românul care lucrează în Japonia

La doar 28 de ani, Vlad Niste are un CV impresionant. După ce a studiat ingineria chimică în România, s-a specializat în tribologie în Anglia, iar de doi ani şi jumătate urmează studii post-doctorale tocmai în Japonia, unde dezvoltă aditivi şi lubrifianţi care să aibă o amprentă minimă asupra mediului înconjurător, pentru maşini care funcţionează pe bază de hidrogen.
Vlad Niste, un tânăr de 28 de ani din Zalău, judeţul Sălaj, fost elev al Colegiului National “Silvania” , promotia 2003-2007, s-a specializat mai întâi în Anglia, apoi în Japonia, unde trăieşte în prezent, într-un domeniu care nu există în România: tribologia. Aceasta este o ramură relativ nouă a ingineriei, pe care se bazează viitorul în industria auto.

„Tribologia se ocupă cu studiul aspectelor legate de frecare, uzură a materialelor şi lubrifiere în sisteme în care există orice fel de mişcare, precum motoare, rulmenţi ori roţi dinţate. Proiectul meu pentru studiile doctorale din cadrul Universităţii Southampton, din Anglia, s-a concentrat pe dezvoltarea unor aditivi şi lubrifianţi care să aibă o amprentă minimă asupra mediului înconjurător, spre deosebire de soluţiile disponibile în prezent“, explică zălăuanul.

Accesati adevarul.ro pentru mai multe detalii.

Lasa un raspuns:

Colegiul Naţional "Silvania" Zalău

Abonează-te la newsletter
Vezi galeria noastră foto
galerie foto
Date de contact
Colegiul Național "Silvania"
Zalău, Str. Unirii, nr.1
Tel: 0260 612 598
Fax: 0260 612 186
E-mail: colegiul_zalau@yahoo.com E-mail admin: sitecns@yahoo.com
How To Get Rid Of Dandruff Fast
Stretch Marks Removal
Best Eye Cream