“Eroii naționali cinstiți la Centenarul Marii Uniri”

 

În perioada  21-23 aprilie, un grup de elevi si profesori de la Colegiul Național “Silvania” Zalău au desfășurat activități in cadrul proiectului “Eroii naționali cinstiți la Centenarul Marii Uniri”.

Elevii si profesorii colegiului  implicati în proiect s-au deplasat la Zvolen în Slovacia, unde au depus o coroană de flori la monumentul eroilor ridicat  în memoria celor peste 10384 de  ostași români căzuți pe front în aceasta regiune, în cel de-al doilea razboi mondial. Aceștia sunt înmormântați în cea mai mare necropolă românească de peste hotare, Cimitirul de Onoare Românesc din Zvolen, declarat de către autoritățile slovace monument cultural. În 21 aprilie la Zvolen s-au intonat Imnul Romaniei, cântece patriotice, s-au citit versuri de către tinerii din Zalău, pentru a aduce omagiu celor căzuți în luptele din afara granițelor țării.

În cadrul aceluiași proiect s-a depus o coroana de flori la obeliscul din marmură din orasul Banska Bystrica din Slovacia închinat Armatei Române care a luptat pe acele meleaguri, având o contribuție semnificativă la eliberarea orașului.

Proiectul a cuprins și vizitarea orașului Cracovia,a muzeului de la Auschwitz și a lagărelor de concentrare de la Auschwitz și Birkenau.

 

 

 

 

Lasa un raspuns:

Colegiul Naţional "Silvania" Zalău

Abonează-te la newsletter
Vezi galeria noastră foto
galerie foto
Date de contact
Colegiul Național "Silvania"
Zalău, Str. Unirii, nr.1
Tel: 0260 612 598
Fax: 0260 612 186
E-mail: colegiul_zalau@yahoo.com E-mail admin: sitecns@yahoo.com
How To Get Rid Of Dandruff Fast
Stretch Marks Removal
Best Eye Cream