Mesajul elevilor la sfarsit de an scolar 2019-2020

             „Am râs împreună pentru ultima dată, fără a ne da seama”(Claudiu). „Acest final brusc ne-a adus mai aproape” (Felicia). „Chiar dacă nu am avut un final, ne-am creat singuri unul” (Alex).

               Dragi colegi, acestea sunt gândurile noastre, gândurile unor învingători, care, chiar dacă nu am fost sărbătoriți cum se cuvine, vom rămâne în istorie drept o promoție de luptători care au demonstrat că nimic nu stă în calea dorinței de cunoaștere.

               Probabil tot ce ne-a rămas este să facem un simplu exercițiu de imaginație: absolventul, îmbrăcat festiv, înconjurat de colegi emoționați, pășește în careul împodobit cu flori. Undeva, printre sutele de oameni, se află și părinții, mândri că bobocul de acum patru ani face, acum, primii pași pe drumul maturității. Poate ai realizat, dragă absolventule, că aceste emoții le simți și acum, din confortul propriei locuințe. Ai realizat că promoția 2020 are un scop mult mai important decât participarea la o festivitate de absolvire, acela de a impune, în societate, un standard de responsabilitate, de a oferi un exemplu că suntem capabili de schimbare, așa cum am demonstrat de-a lungul anilor în zecile de teste, de teze, de olimpiade.

              Deși nu ne-am luat rămas bun într-un mod corespunzător, noi, absolvenții Colegiului Național „Silvania”, ne îndreptăm gândurile spre profesorii care ne-au îndrumat în acești patru ani. Vă mulțumim că ați ales drumul nobil al dăruirii, al efortului și al perseverenței, iar noi promitem că vom duce mai departe toate lecțiile pe care le-am învățat. Pe lângă faptul că ne-ați îndrumat pe calea cunoașterii, ați dat dovadă de calități umane inedite, care ne-au modelat personalitatea fiecăruia, atât prin glume și jocuri, cât și prin situații dificile, care ne-au stimulat intelectual.

               Mulțumim, totodată, părinților pentru sprijinul lor neîncetat. Fiți siguri că l-am simțit până în adâncul ființei noastre! Chiar dacă nu ne-ați văzut absolvind, ați fost prezenți pe tot parcursul evoluției noastre. Timpul nu a mai avut răbdare, dar recunoștința pentru sacrificiul depus este eternă. Am ajuns, astfel, în pragul unui final, pe care îl transformăm într-un nou început.

                Valorile dobândite în școală dorim să le oferim colegilor care purtați emblema liceului în continuare. Vă dorim să vă bucurați de fiecare moment petrecut alături de colegi, să vă distrați, să vă implicați în cât mai multe activități, dar și să păstrați adevăratul sens al educației de care beneficiați. Fiți responsabili și nu uitați, la rândul vostru, să mulțumiți celor care v-au fost aproape! Nu ne rămâne decât să vă predăm, virtual, cheia succesului. Deschideți cu ea noi porți de cunoaștere, purtați mereu în suflet CNS-ul, căci, până la urmă, totul se transformă în amintiri.

                Așadar, drumul prin amintire continuă: idei geniale, ezitări, zâmbete, portrete diverse, regăsiri. Indiferent de final, păstrăm, de dragul acestora, un surâs în inimă și o fărâmă de speranță care să ne ofere o minimă încredere spre un viitor luminos. Nu putem și nu vrem să spunem „Adio!”. Șoptim numai „Pe curând!”.

Tuduce Iulia-Maria, XII. C

—————————————————————————————————————————

Dragi colegi,

Este un moment emoționat pentru voi, într-un mod diferit decât al celor din anii precedenți, fiindcă astăzi este ziua în care transformați trecutul într-o amintire și vorbiți tot mai mult despre viitor. Cu patru ani în urmă, când ați pășit cu speranță și bucurie, încrezători în noul drum pe care urma să îl parcurgeți, era pentru voi o lume nouă pe care așteptați să o descoperiți.Și ați descoperit multe lucruri: cu bune, cu rele, profesori noi, principii noi. Se spune că cei mai buni sunt aceia care fac din tine o persoană mai bună. Domnii profesori au reușit acest lucru, dar voi, dragi colegi, acum la final, v-ați trezit în fața pandemiei. Ați stat acasă ca și distanțare fizică, dar sufletele voastre s-au apropiat mai mult de familie, de prieteni.

A te adapta unei situații critice înseamnă evoluție. Astfel de evoluții moderne fac oamenii puternici. Pământul a luat o pauză alături de noi. S-a refăcut, așa cum noi vom învăța împreună să ne redescoperim. Vă veți regenera sufletul, veți merge spre viitor mai puternici, mai inventivi, mai buni. Veți face față greului în alt fel. Chiar dacă nu ați avut festivitate de absolvire, pandemia v-a făcut mai puternici, mai uniți în efortul nostru  de a trece cu bine peste această perioadă și asta o să vă aducă mult mai aproape pe viitor. Vă veți aduce aminte cu frumusețe unii de alții tocmai datorită acestor momente. Nu ați pierdut festivitatea de absolvire, ci ați câștigat o nouă gândire pentru mileniul trei, fiindcă această pandemie va fi un punct de reper în elementarul colectiv mondial și voi i-ați făcut față. Viitorul o va demonstra. Acesta nu este sfârșitul. Nu este nici măcar începutul sfârșitului. Dar este, probabil, sfârșitul începutului.

Dragi colegi, nu vă urez să fiți cei mai buni din facultatea pe care o veți urma, ci vă urez să fiți foarte buni în domeniile pe care le veți alege să vă continuați studiul, fiind ghidați de o pasiune sinceră și nemăsurată, să nu vă pierdeți speranța unui viitor luminos pe care să-l clădiți cu fiecare zi și să obtineți răsplata pentru toate eforturile pe care le veți depune.

Vă dorim să fiți puternici în lumea dezlănțuită, să înfruntați cu același curaj furtunile și să arătați lumii că sunteți construiți pentru a fi cei mai buni. Avem încredere în voi și știm că veți reuși în tot ceea ce v-ați propus, pentru că aveți curaj și pentru că știți să discerneți între frumos și mai puțin frumos, alegând calea cea dreaptă.

Alături de nesfărșite flori virtuale, felicitări și mult succes!

Oana Moșincat președinta C.Ș.E. C.N.S. Zalău

—————————————————————————————————————————

Tisztelt tanáraink, drága szüleink, kedves diáktársak!

            A szöveg megírásához nagyon sok beszédet végigolvastam, és ami a közös sokukban, az az „utoljára szólt a csengő nekünk” mondat…Azt mondják, hogy azért mérjük helytelenül az időt, mert ehhez egyetlen mértéket társítunk, ami az átélés sebessége, pedig Einstein óta tudjuk, hogy az idő relatív. Most viszont minden tudásunkat és tehetségünket felhasználva a múltba kell visszamennünk, s ott elengednünk 25 osztálytársat, 21 tanárt, 22 tantárgyat, 4690 együtt töltött órát és még ennél is több apróságot, ami kitöltötte napjainkat.

Kedves Tanáraink! Elengedhetetlen megemlíteni, hogy mennyi hálával tartozunk nekik azért, hogy amikor a mi korunkbeliek vagy még nálunk fiatalabbak voltak, úgy döntöttek, hogy egy olyan különleges és szép hivatást választanak, mint a tanítás. Hálásak vagyunk nekik azért is, mert mindig példát mutattak nekünk, oktattak a jóra és óvtak a rossztól, valamint akkor is pozitívak és inspirálóak tudtak maradni, amikor nehéz volt bíznunk. Köszönjük a támogatást!

Emellett köszönettel tartozunk szüleinknek és családunknak mindazért, amit eddig értünk tettek! Ti nyitottatok nekünk menedéket, ti voltatok a legfőbb bizalmasaink, de a legfontosabb az, hogy szerettetek minket úgy, ahogy voltunk. Ti voltatok, vagytok és lesztek a jó példa, melyet követhetünk. Mi mindannyian hálásak vagyunk Istennek, hogy olyan szüleink vannak, mint ti!

Drága osztálytársak! Nagyon nehéz belesűríteni féloldalnyi szövegbe négy évet, többek között azért is, mert nem könnyű körülírni azt a keserédes érzést, amit, szerintem, mindannyian érzünk és gondolunk. Mellőzni szerettem volna a „kilencedikben még félénken néztünk egymásra, majd 12-re családdá forrtunk” közhelyt, de a hála állandó és rendíthetetlen. Nagyon áldottnak érzem magam, hogy megismerhettelek titeket és merem bátran állítani, hogy nagyon hálásak vagyunk mindannyian azért az időért, ami megadatott nekünk. A középiskolát nem kapjuk vissza, de amit adott nekünk, az a miénk marad és meghatároz minket egész életünkben.

Mellőzve az összes gyakran idézett költőt és megerősítve azt, hogy felnőtt gyerekek vagyunk még, Micimackó szavaival zárom a beszédemet: „Szerencsés vagyok, hogy van valami, aminek nagyon nehéz búcsút inteni.”

Boda Viktória, XII. B

Sefi de promotie gimnaziu

Lasa un raspuns:

Colegiul Naţional "Silvania" Zalău

Abonează-te la newsletter
Vezi galeria noastră foto
galerie foto
Date de contact
Colegiul Național "Silvania"
Zalău, Str. Unirii, nr.1
Tel: 0260 612 598
Fax: 0260 612 186
E-mail: colegiul_zalau@yahoo.com E-mail admin: sitecns@yahoo.com
How To Get Rid Of Dandruff Fast
Stretch Marks Removal
Best Eye Cream